LISA VAN DER MEI

Kippenvel.

Kippenvel krijgen we vrijwel allemaal als we het koud hebben. Als er sneeuw in je shirt is gekomen tijdens een sneeuwballengevecht. Wanneer je na een lange werkdag in de koude, regenachtige herfst op de fiets naar huis gaat. Als het warme water op is uit de boiler bij het douchen.

De kippenvel die we krijgen van kou is lichamelijk, maar kippenvel komt veel vaker voor dan wanneer we het slechts koud hebben.

Kippenvel krijgen kan ook gevoel-gebonden zijn. Bij het luisteren van dat ene nummer dat zoveel indruk op je maakt. Op de begrafenis van iemand waarvan je hield, niet alleen tranen of huilgeluiden, ook kippenvel komt vaak tevoorschijn bij dit soort emoties.

Op het gelukkigste moment van je leven en in de herinneringen die je daar nog van hebt.

Als je partner je intiem aanraakt of als hij/zij/hen je een fijne zoen geeft waar je warm van wordt. Als je woedend bent omdat iemand je belazerd heeft.

Dit zijn wel genoeg voorbeelden zo.
Kippenvel krijgen zie ik als een gevoelsuitdrukking. Het is een emotie, een uiting van emotie voor de gevoelens die ronddwalen door je hele lichaam. Het toont kwetsbaarheid. Hetzelfde als een traan, een lach of een frons.

Ik vind het iets positiefs als iemand het vertrouwen in een ander en zichzelf heeft om zijn/haar/hun emoties te laten zien, om kwetsbaar te zijn. Ik bewonder het en vind het meer dan knap. Ik geloof dat iedereen het moeilijk vindt, maar er zijn altijd manieren om kwetsbaar te zijn. Waar of met wie dan ook.

Nimeto Utrecht



Vorige
Vorige

LICI

Volgende
Volgende

LISELOTTE FLIK